מהי תפרחת חיתולים?

מהי תפרחת חיתולים

מהי תפרחת חיתולים ואיך מטפלים בה?

אחת התופעות השכיחות ביותר אצל תינוקות ופעוטות היא תפרחת חיתולים. האזור האדום והמגורה גורם סבל וכאב רב לתינוק, שכמובן לא יודע להסביר את מצוקתו, ואילו ההורה נשאר פעמים רבות חסר אונים אל מול הבעיה.

התופעה שכיחה ביותר וכמעט כל תינוק יחווה אותה לפחות פעם אחת כל זמן שהוא עם חיתול. כדי לדעת כיצד ניתן לטפל בה בצורה הטובה ביותר, ואולי אף להימנע ממנה לחלוטין, הבאנו לפניכם את כל התשובות והפרטים החשובים שכדאי לדעת על תפרחת חיתולים ועל דרכי הטיפול בה.

מהי תפרחת חיתולים ומה ההבדל בינה לבין אדמומיות רגילה?

תפרחת חיתולים כשמה כן היא, אדמומיות, פריחה וגירוי באזור הישבן, איברי המין והירכיים הפנימיות של תינוק ואלו יכולים לגרום לגירויים, לשפשוף, לפצעים ולעיתים אף לחתכים ושריטות בעור. בעוד שהאדמומיות לרוב תיעלם בתוך כמה שעות ואפילו בין החלפה חיתול אחת לאחרת, תפרחת חיתולים אינה נעלמת בקלות והיא מפריעה לתינוק בעת משחק, אכילה, תנועה ואף שינה.

מהן הסיבות השונות לתופעה?

ישנן כמה סיבות שונות להופעת הגירוי והאדמומיות.

הראשונה היא המגע של עור התינוק העדין מטבעו, עם הפרשות כגון שתן, צואה ושלשול. הפרשות אלו מכילות חומרי גוף שונים אשר עשויים לגרום לעור לגירוי, וכאשר החיתול לא מוחלף בתדירות גבוהה, המגע הזה עשוי לגרום לתפרחת.

סיבה נוספת היא שפשוף של העור בבדים שונים ואף בחיתול עצמו. מכנסיים הדוקים מידי, חיתול מחומר שאינו נעים למגע התינוק וכדומה, יכולים אף הם להביא לגירוי ולאדמומיות.

עוד סיבה קשורה למגע עם משהו חיצוני, כגון: סבון חדש, בד מסוים, מרכך כביסה וכדומה. תפרחת כזו יכולה להיגרם רק ממגע של העור עם הדבר הזה.

יש תינוקות שסובלים מאסטמה של העור – אטופיק דרמטיטיס או סבוריאה, והם יהיו רגישים יותר ומועדים יותר לסבול מתפרחת חיתולים.

כמובן שזיהום פטרייתי עלול לגרום אף הוא לתפרחת חיתולים. למשל בילוי אחר הצוהריים בפארק, שבו עשויים לחדור בין קפלי העור של התינוק חול או פיסת לכלוך, וליצור באזור החיתול שהוא אזור סגור, חמים ולח, זיהום שיוביל לתפרחת.

כמו כן, אם תינוקכם נוטל אנטיביוטיקה (שהשימוש בה משמיד חיידקים “רעים” בגוף, אך יחד איתם גם חיידקים “טובים”) הגוף מועד יותר לזיהומים. בנוסף, האנטיביוטיקה מעלה את הסבירות לבעיות במעיים ולשלשול שהוא כאמור מגביר את הלחות באזור ולכן מגביר את הסיכוי לתפרחת.

איך מטפלים בתפרחת חיתולים?

אחת הדרכים למנוע תפרחת חיתולים וגם לטפל בה בצורה הטובה ביותר היא, להחליף חיתולים בתדירות גבוהה. לצמצם עד כמה שניתן את המגע של עור התינוק עם הפרשות הגוף השונות, וכך גם את מידת הלחות באזור.

בנוסף, מומלץ לרחוץ את התינוק כל יום במים חמים ולהשתמש בסבון עדין ואפילו היפואלרגני. רצוי לייבש את האזור היטב ואף לאפשר מעט זמן ללא חיתול כלל.

בשלב ההחתלה מומלץ מאוד למרוח משחת החתלה טבעית, שהיא הטובה ביותר עבור עור התינוק העדין. משחה שעשויה מחומרים טבעיים ותגן על עור התינוק היטב. משחה טבעית יעילה מאוד גם למניעת הבעיה, כך שמומלץ להשתמש בה בכל החתלה כדי להגן על עור התינוק.

חשוב לזכור שאם התפרחת אינה חולפת בתוך כמה ימים, מומלץ לפנות לרופא ליעוץ ולבדיקה. הוא יוכל לבדוק ולהעריך את חומרת הבעיה, לרשום תרופות ומשחות טיפוליות.

תפרחת חיתולים היא אומנם תופעה שכיחה ומוכרת אשר חולפת תוך מספר ימים, אך תמיד מומלץ לנסות להימנע ממנה עד כמה שניתן ולא להניח לפעוט או לתינוק לסבול ממנה.

קרדיט תמונה pixabay

X
To top
צור קשר

    שאלת אבטחה,


    מחפשים מדיניות משלוחים?

    מדיניות המשלוחים וההחזרות של כל ספק, בלחיצה על הקישור:

    מדיניות משלוחים והחזרות אשר מופיע בכל דף מוצר


    לדף שאלות ותשובות, לחצו כאן