טחורים בהריון – מה עושים?

טחורים בהריון

Designed by Freepik

טחורים בהריון – מה עושים?

אומרים שהריון זה לא מחלה, אולם אם תשאלו אישה לקראת סוף ההריון שלה, יש סיכוי שהיא תספר לכם, אולי אפילו באריכות, על כל המחלות שדווקא מגיעות עם ההריון ומרגישות כאילו הריון הוא גם לא התקופה הכי בריאה שהיא ידעה. טחורים הם ללא ספק מהמכות הקשות של תקופת סוף ההריון, עם מעל 20% מהנשים בשליש האחרון (והכבד) של ההריון שלהן – שמוצאות את עצמן מתמודדות עם הכאבים שמגיעים לצד התנפחות של כלי דם בפי הטבעת.

בשעה שהגוף בדרך כלל סוחב עוד כחמישה קילוגרמים לפחות, הנובעים ממשקל התינוק ומי השפיר בלבד, העומס על איברי הבטן גדל, ואיתו מגיע גם הסיכוי העודף להתפתחות מחלות שונות – ביניהן טחורים.

בעוד אין מדובר במצב שמסכן חיים או מסבך את הלידה, טחורים מביאים איתם כאבים עזים בפי הטבעת, במהלך יציאות ולפעמים גם בין לבין. החדשות הטובות הן שיש מה לעשות – כל מה שצריך לדעת על טחורים בהריון, לפניכם.

מהם טחורים, ולמה דווקא בהריון?

טחורים הם כלי הדם המובילים דם אל פי הטבעת. לורידים אלה יש נטייה להתנפח, ולעיתים גם להיסדק ו/או ליפול החוצה מפי הטבעת. זה יקרה במהלך החיים אצל כ – 10% מהאנשים הבוגרים, אולם זה נפוץ יותר בהריון, כתוצאה מלחץ התינוק עם איברי הבטן ועל פי הטבעת. אם הצלחתן לעבור את ההריון בלי טחורים, חשוב לדעת שבלידה וגינאלית, כתוצאה מהלחץ כשהתינוק יורד בתעלת הלידה, הסיכוי להתפתחות טחורים (כמו גם פיסורה) עולה באופן דרמאטי.

איך מטפלים בטחורים בהריון?

את חושדת בטחורים כאשר את חשה כאבים בפי הטבעת במהלך הביקור בשירותים. כאשר הטחורים פצועים, ניתן לראות דם טרי (אדום) בשירותים ועל נייר הניגוב (שווה להציץ), ובמקרה של טחורים חיצוניים, ניתן גם למשש אותם מחוץ לפי הטבעת.

הטיפול בטחורים, אצל נשים בהריון כמו גם אצל כל מטופל אחר, מתחיל בגישה שמרנית הכוללת שינויים תזונתיים, שינויים בפעילות הגופנית ולעיתים גם טיפול לכיווץ כלי הדם. הנה כמה טיפים:

  • חשוב לשתות הרבה מים: יש להקפיד על שתיים שני ליטרים של מים לפחות (בחודשי הקיץ החמים, כדאי להעלות את הכמות)
  • חשוב לצרוך שפע של סיבים תזונתיים, רצוי לאכול בכל יום לפחות שתי מנות של ירקות טריים על קליפתם, ועוד מנה של פירות.
  • במקרים של קשיים בפעילות מערכת העיכול, גזים, עצירות או שלשולים, כדאי להיוועץ ברופא וגם ליטול תוספים שיסייעו ליציאות תקינות ורכות שיסייעו בתהליך הריפוי של הטחורים
  • לכיווץ כלי הדם שהתנפחו בפי הטבעת, כדאי להשתמש במגבונים ייעודיים. אפשר ליהנות מאמבטיות ישיבה לניקוי וכיווץ הטחורים: מים קרים מכווצים כלי דם.
  • כדאי להקפיד על שיגרת פעילות גופנית בהתאם ליכולת. גם עשרים דקות ביום של טיול באוויר הצח, בהליכה מהירה אם אפשר, עשויים לשפר את המצב הבריאותי פלאים (כמו גם יסייעו ללידה קלה יותר ויעזרו במעבר לאימהות)
  • כדאי להימנע ממאמץ בביקורים בשירותים.
  • גוף נפש: חשוב להימנע או להפחית לחץ ומתחים, שמשפיעים על היווצרות טחורים ועל פגיעה בבריאות ככלל.

כדאי לקבל ליווי של פרוקטולוג מומלץ

אם את גם בהריון וגם סובלת מטחורים, נמליץ בחום על ליווי מקצועי ואישי של פרוקטולוג מומלץ שיאבחן את הטחורים ויתכנן ביחד איתך את השינויים הנדרשים לריפוי, כולל אפשרויות כירורגיות לריפוי הטחורים במידת הצורך, כמו למשל קשירה כירורגית של כלי הדם שיגרמו לניוונם.

מומלץ לחפש המלצות על פרוקטולוגים מומחים בפורטלים רפואיים מקצועיים כמו אתר MIOK, שם ניתן למצוא גם שפע של סקירות וחוות דעת על רופאים לטיפול בטחורים.

X
To top
צור קשר

    שאלת אבטחה,


    מחפשים מדיניות משלוחים?

    מדיניות המשלוחים וההחזרות של כל ספק, בלחיצה על הקישור:

    מדיניות משלוחים והחזרות אשר מופיע בכל דף מוצר


    לדף שאלות ותשובות, לחצו כאן